Video

Konserter

Nyheter

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

Bli kjent med TIX

Bak navnet TIX finner du 27 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum – en av Norges aller største artister og personligheter. Den karakteristiske figuren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst hvor Andreas følte seg annerledes enn alle andre. Han har diagnosen Tourettes Syndrom, og på ungdomsskolen fikk han kallenavnet “TIX” da folk la merke til ticsene hans. Andreas valgte da å ta eierskap over navnet og gjorde det til sitt artistnavn. Målet var å bli Norges største artist.

Etter videregående begynte TIX å lage russelåter. I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble årets partylåt for russen – og til tross for omfattende debatt blant foreldre og musikkbransje, lå hans første album «Dømt og Berømt» over 70 uker på VG-lista. TIX ble etter hvert omtalt som “russekongen” og var den største i sin sjanger: Russelåter.

Men suksessen med russelåtene hadde en bakside: TIX var elsket av fansen, men hatet av musikkbransjen. I 2018 tok TIX sitt neste skritt på veien mot å bli Norges største popstjerne da han slapp sin første ikke-russelåt, “Shotgun”. Samtidig bemerket han seg som låtskriver i inn- og utland med verdenshiten ‘Sweet but Psycho’ med Ava Max. Låten ble anerkjent som «Årets mest spilte låt» på Musikkforleggerprisen.

I 2019 overrasket TIX det norske folk enda en gang ved å delta i Paradise Hotel. Begrunnelsen var et ønske om å vise mer av Andreas, personligheten bak TIX. Han gikk hele veien til finaleuken før han valgte å gi bort finaleplassen sin. Siden den gang har TIX hatt hele 6 låter på #1 på Spotify i Norge, og på reisen har han omvendt både bestemødre og små barn til sine fans. Med et øre for melodier som er helt utenom det vanlige, har låtene hans de senere årene blitt allemannseie, og karakteren TIX det samme. Ved spørsmål om hvordan han lager låtene sine svarte han: “Jeg lager ikke låter til musikkbransjen, jeg lager låter til folket.”

2020 åpnet med at TIX arrangerte to konserter på Sentrum Scene. Den første konserten solgte ut på 26 sekunder. Da coronaviruset kom til Norge ble planene for det kommende året satt på vent, men TIX valgte igjen å følge fansens behov og slapp låten «Karantene» som ble allemannseie over natten. I starten av mai hadde han hele 11 låter samtidig i topp 200 i Norge, og vippet sin egen #1 på Spotify ned fra tronen. Samme året har han også vært aktuell som dommer i Idol på TV2.

Kontakt

TIX MANAGEMENT
manager@tixmusic.no

 

ADVARSEL:
TIX sitt navn blir dessverre ofte benyttet i forbindelse med svindel. TIX kommuniserer ikke gjennom private kanaler og vil aldri be om penger fra fans.